Genberegner SKAT din forskudsskat for 2013?

Print Friendly, PDF & Email

Måske ændrer SKAT din forskudsopgørelse for 2013 i næste uge. Den 12. august laves nemlig en automatisk genberegning af forskudsopgørelsen for 2013 (“AutoForskud”), som tager højde for de indberettede beløb på årsopgørelsen for 2012. Kørslen retter sig typisk mod selvstændige erhvervsdrivende og disses ægtefæller, som ikke havde fået dannet en årsopgørelse for 2012 ved den første AutoForskud i april, fordi selvangivelsesfristen er 1. juli.

Der udsendes kun forslag til borgere, som ikke har ændret deres oprindelige forskudsopgørelse, og som ikke fik ændret deres forskudsopgørelse ved den første kørsel i april.

Kørslen sammenligner din oprindelige forskudsopgørelse for 2013 med din årsopgørelse for 2012. Hvis der er væsentlig forskel på beløbene, vil forskudsopgørelsen blive ændret.

Hvis du modtager et ændringsforslag og ikke reagerer, vil ændringen automatisk blive gennemført. Der vil dog være en annulleringsknap på Tast Selv, som vil tilbageføre ændringsforslaget, hvis man mener det er forkert. Dette må dog ikke misbruges, da man så kan risikere at få karantæne fra Tast Selv.

Hvis du oplever at få din skat ændret, og din ønsker en gennemgang heraf, så kontakt os.

Thomas Olesen

Cand.merc.aud. Registreret revisor.